Voxgym – Orientering

Vill du kombinera träning med gymnasiestudier?

Hösten 2023 startar en lokal idrottsutbildning med orienteringsinriktning på Voxnadalens gymnasium i nära samarbete med Alfta-Ösa OK!

VOXGYM – ORIENTERINGUnder utbildningen kommer du lära dig om hur kroppen fungerar och hur du ska lägga upp din träning på bästa sätt. Du får göra detta tillsammans med andra elever som också tycker om att träna och springa orientering. I och med att du kan du bo kvar hemma kan du fortsätta att delta i klubbens övriga verksamhet eller kanske fortsätta med ytterligare idrotter. Voxnadalens gymnasium är ett litet gymnasium vilket också gör att det är flexibelt och lätt att hitta lösningar för de som verkligen vill satsa på att bli så bra som möjligt inom sin idrott.


Varje onsdag eftermiddag blir det träningspass från ca 14.30. Detta gör att det går att träna orienteringsteknik i dagsljus långt in på hösten och under tidig vår. Dessutom kommer det varje vecka finnas möjlighet till ett morgonpass med styrketräning, konditionsträning eller analys av helgens tävling. Dessa pass kommer att anpassas efter dina behov och efter säsongen.


Om du väljer orienteringsgymnasium kommer du att ha 100 timmar orienteringsrelaterad träning/teori (utökad studieplan) per år med möjlighet att välja till ytterligare 100 timmar/år under åk 2 och åk 3 (Individuellt val). Du kommer få betyg i dessa kurser och deltagande är obligatoriskt precis som i gymnasiets övriga kurser.

VOXGYM – PROGRAM


Du kan kombinera idrottsutbildningen med alla program på Voxnadalens gymnasium. De program som finns är:

❍ Barn och fritidsprogrammet
❍ Ekonomiprogrammet
❍ Industritekniska programmet
❍ Naturvetenskapsprogrammet
❍ Samhällsvetenskapsprogrammet
❍ Teknikprogrammet

Voxgyms hemsidaVoxgyms program
ANSÖKAN

För att ansöka till Voxgym-Orientering söker du till det gymnasieprogram du vill gå på Voxgym. Den 12 maj går det inte längre att ändra sin gymnasieansökan, och då ska man även ha lämnat in ett ansökningsformulär till klubben. Den 3 Juli är den slutgiltiga ansökningen till gymnasiet och du får reda på vilket program du har kommit in på.

När man väl är antagen och på plats hösten 2023 väljer man till kursen Orientering 100p.

Om du redan går på Voxgym väljer du orientering som individuellt val vid början av skolåret.

Om du har frågor kan du vända dig till Monika, Andreas eller Ruben.