Ukrainskt landslag från Alfta 

Sedan våren 2022 då Ryssland invaderade Ukraina har familjen Balabanov haft sin tillflykt och trygghet i Alfta. Familjen har sedan dess varit flitiga deltagare på Alfta-Ösas klubbträningar och har varje vecka haft möjlighet att träna och utveckla sin orientering. Genom klubben har man även fått chans att prova på – en för familjen ny form av orientering – nämligen Orienteringsskytte.

Och nu ligger man i hårdträning för att vara med vid VM i just orienteringsskytte som avgörs i Sverige och Idre i augusti. Där kommer för första gången ett ukrainskt landslag finnas representerade. Olga kommer springa D21 och sönerna Horddi och Yelizar kommer springa H16 på den inledande klassiska distansen (ej vm) samt även delta på junior-vm vid stafett och sprint. En dröm som går i uppfyllelse för familjen att få representera sitt land vid ett VM.

För att göra denna dröm till verklighet behövs dock ekonomiskt stöd för att täcka resa från Alfta och boende i Idre.

Du som privatperson kan stötta genom att swisha en valfri summa till Alfta-Ösas fond Ukrainahjälpen. Swish Alfta-Ösa OK – 123 113 25 21 Märk med Ukrainahjälpen