Nya klubbar för tre Alfta-Ösa tjejer 2024!

Tre av våra duktiga tjejer kommer att springa för andra klubbar nästa säsong.

Alfta-Ösa OK:s tjejer har haft osannolika framgångar de senaste åren, bland annat på tiomila och Venlastafetten.

Nästa säsong kommer tre av tjejerna, som bidragit till framgångarna, att representera andra klubbar.

Gemensamt för alla tre att de är framgångsrika, seriösa och hårdsatsande orienterare och samtidigt bra och trevliga kompisar och har därför gett oss stor glädje under de många år de representerat Alfta-Ösa OK.

Elin Ladänges, vår egna produkt, hade fina framgångar som ungdomsorienterare. Men har under junioråren drabbats av en knäskada som gjort att hon i stället för att tävla fått ägna mycket tid åt rehabilitering och alternativ träning. Elin är nu återställd och kan återigen träna och tävla för fullt. Elin och hennes familj gör ett stort ideellt arbete i klubben. Elin fortsätter sin satsning i OK Kåre.

Irina Nyberg har bidragit till flera av stafettframgångarna, bland annat en seger i Venlastafetten och en andraplats i tiomila. Irina är en pålitlig och säker stafettlöpare som tränar hårt och målmedvetet. Irina kommer från och med nästa säsong att representera Järla IF OK.

Natalia Gemperle, vår världsstjärna, som tagit hand om slutsträckorna i stafetterna som bland annat resulterat i två segrar och en andraplats i Venla samt en andraplats på tiomila. Natalia har trots att hon bott långt bort, hela tiden varit en stort fan av Alfta-Ösa OK och spridit stor glädje och positiv stämning när vi träffat henne. Att årets säsong skulle bli den sista i klubben för Natalia har sen länge varit planen. Ny klubb är ännu ej klar för Natalia.

Vi önskar er alla tre fortsatta framgångar inom orienteringen och även att det går bra med allt annat som ni företar er.

Stort tack för er tid i Alfta-Ösa OK!